ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟΙ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ

ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΟΙ ΚΑΔΟΙ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ
Οι μεταλλικοί επιδαπέδιοι απορριμματοδέκτες είναι κυλινδρικού σχήματος, σε περίπτωση τοποθέτησης του σε πεζοδρόμιο να μην δημιουργεί όχληση στους διερχόμενους, μεγάλης αντοχής, κατάλληλο για ασφαλή και υγιεινή απόθεση ελαφρών απορριμμάτων διερχόμενων πεζών . Είναι εύχρηστοι, λειτουργικοί και εύκολα καθαριζόμενοι. Έχουν φινίρισμα χωρίς ακμές για να μην προκαλούνται τραυματισμοί. Ο απορριμματοδέκτης (κάδος) αποτελείται από το μεταλλικό ημισφαιρικό καπάκι το μεταλλικό κυλινδρικό σώμα την μεταλλική βάση στήριξης. Εξωτερικές διαστάσεις περίπου 1,0 μ Χ 0,40 μ (ΥxΠ).

ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Το καπάκι του κάδου είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνα γαλβανισμένη πάχους 1,0 χιλιοστού διαμορφωμένο σε ημισφαιρικό σχήμα. Διαστάσεις, διάμετρος 40 εκατοστά και ύψος 15 εκατοστά. Το καπάκι συνδέεται με το κυρίως σώμα του κάδου με μεντεσέδες αρίστης ποιότητας και υψηλής αντοχής οι οποίοι βαμμένοι για κατάλληλη προστασία. Η συναρμογή τους με το κυρίως σώμα είναι τέλεια. Το άνοιγμα του επιτυγχάνεται με ανάκλιση και στρέψη προς τα πίσω, φέρει έκκεντρη οπή απόρριψης απορριμμάτων για την ανέπαφη χρήση από το κοινό.
Το κυρίως σώμα του κάδου είναι κατασκευασμένο από λαμαρίνα γαλβανισμένη πάχους 1,0 χιλιοστού όπως και ο πυθμένας του. Το κυρίως σώμα είναι σχήματος κυλίνδρου και φέρει ενίσχυση στο άνω και κάτω μέρος του περιμετρικά με στεφάνια από συμπαγή στρογγυλή γαλβανισμένη βέργα για μεγαλύτερη αντοχή. Οι διαστάσεις του είναι ύψος 70 εκατοστά και διαμέτρος Φ40 εκατοστά. Χωρητικότητα 80 λίτρα περίπου.
Η βάση δημιουργείται με σωλήνα γαλβανιζέ ύψους 15 εκατοστών η οποία στο κάτω μέρος φέρει κατάλληλες οπές όπου τοποθετούνται μεταλλικά στριφώνια και ούπα για την τοποθέτηση του κάδου στο έδαφος.
Οι προς προμήθεια απορριμματοδέκτες έχουν τη δυνατότητα να διαθέτουν πινακίδιο αλουμινίου Φ100 χιλ. υψηλής αντοχής με ευανάγνωστο λογότυπο και στοιχεία ιδιοκτησίας.

ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Τα μεταλλικά συνδετικά στοιχεία που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του εξοπλισμού (βίδες, σύνδεσμοι κλπ) είναι κατασκευασμένα από μέταλλα είτε θερμογαλβανισμένα, είτε ηλεκτρογαλβανισμένα ,όπου έχει προηγηθεί προετοιμασία της επιφάνειας με αμμοβολή ή ανοξείδωτα (stainless steel).  Οι διαστάσεις και οι διατομές των μεταλλικών στοιχείων είναι επαρκείς για να παραλάβουν (με κατάλληλο συντελεστή ασφαλείας) τα φορτία για τα οποία έχουν μελετηθεί, ώστε να αντέχουν στη διάβρωση και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΧΡΩΜΑΤΑ
Για την αντισκωριακή προστασία τους τα μεταλλικά μέρη υφίστανται επεξεργασία για την   απολαδοποίησή τους, ακολουθεί μία επίστρωση polyzinc (ψευδαργύρου) και έπειτα ηλεκτροστατική βαφή (σε φούρνο) πούδρα polyester, δύο στρωμάτων, χρώματος RAL (ανάλογα με την προτίμηση του ενδιαφερόμενου).